Eilen teki kovasti mieli keittoa. Perus nakkikeitto ja toisaalta taas perus tomaattikeitto jauhelihalla (joista molemmat ovat vakiintuneita ruokia päivittäisenä pääateriana arkipäivisin) ei kuitenkaan kuulostanut kovin houkuttelevalta. Läräillessäni netistä reseptejä keiton ideointiin törmäsinkin jossain pekonikeiton reseptiin. Sitä sitten vähän muokattuani enemmän ruokaisaksi (makkaraa, pitää olla makkaraa) keitto muuttuikin valmistusvaiheessa sitten enemmän pataruuaksi.

Punainen Makkara-Pekonipata
(4-6 annosta, riippuu onko treenipäivä vai ei)

1 paketti pekonia (käytin: Pirkka Pekoni 140g)
1 paketti lenkkimakkaraa (Pirkka Lenkki 540g)
1 sipuli
0,5 l tomaattimehua (käytin: Pirkka Tomaattimehu)
1 paketti tomaattimurskaa (käytin: Pirkka Chili-tomaattimurska)
1 lihaliemikuutio
140 g spagettia (Käytin: Myllyn paras täysjyväspagetti)
0,5 l vettä

Paloittele pekoni, makkarat ja sipuli. Paista pannulla pekonia, niin että rasva irtoaa. Lisää makkarat ja sipuli, paista kunnes sipuli pehmiää. Laita tomaattimehu ja -murska kattilaan, lisää vesi. Kaada paistinpannulta makkara-pekoni-sipuliseos kattilaan sekaan, odota kunnes seos kiehuu. Lisää joukkoon spagetti pätkittynä noin kolmeen osaan (helpottaa havaittavasti syömistä). Keitä kunnes spagetti on kypsää.

Maustamiseen käytin Santa Maria Pasta Rossa maustemyllyseosta, n. teelusikallisen cayannepippuria sekä vähän tavallista pippuria. Koska suurin osa mauista tässä sapuskassa on todella neutraaleja, maustamiseen voi käyttää suunnilleen mitä tahansa mausteita. Suolaa ei kuitenkaan kannata kovin paljoa lisätä, lihaliemikuutio ja pekoni kun tuovat hyvin runsaasti suolaa tähän ruokaan.

Siinähän se. Tässä kun on ollut syksyn aikana tavoitteena 10 kg pudottaminen (josta hyvää tahtia onkin lähtenyt jo 6 kg), tarkkailen hyvin tarkasti sapuskan energiasisältöjä. Kyseinen ruoka on aika rasvapainotteinen johtuen pekonista ja makkarasta, mutta kevyemmäksi sitä saa helposti vaihtamalla tuon peruslenkkimakkaran vaikkapa kevytversioon tai kevytnakkeihin. Reseptin mukaan valmistettuna ravintoarvot näyttävät sataa grammaa kohden tältä (annoskoko itselläni on noin 400-500 g, eli yksi kulhollinen):

Energia: 104 kcal
Proteiinia: 3,9 g
Hiilareita: 8,6 g
Rasvaa: 6,3 g
Kuitua: 1,2 g