Silloin tällöin (lue: usein) marssimme kauppaan tietämättä yhtään, mitä päivän ruokalistalla tulee olemaan. Luovuuden harrastaminen ruokakaupassa on usein hauskaa ja välillä onnistumisen myötä jopa palkitsevaa. Niin myös tällä kerralla, kun suuntasimme lähimpään hypermarkettiin ostoksille. Täytetyt paprikat tulivat sattumalta mieleeni nähtyäni ostoskeskuksessa kaupiteltavan tuoreita paprikoita ja aloimmekin pohtimaan, mitä niihin sisälle tulisi. Päädyimme seuraavanlaiseen ratkaisuun, joka osottautui todella onnistuneeksi herkuksi:

Mikon täytetyt paprikat (2:lle hengelle)

2 paprikaa
1 sipuli
1 chili
400 g jauhelihaa
Creme Bonjour Cuisine pippurisekoitus ruoanlaittofraichea
Juustoraastetta

Halkaise paprikat kahtia. Poista siemenkodat ja ja kannat. Pilko sipuli. Kulota sipulia hetki rasvassa pannulla, kaada kulhoon ja hienonna chili sen joukkoon. Ruskista jauheliha pannulla, mausta kevyesti pippurilla ja suolalla. Lisää jauheliha sipulin ja chilin joukkoon ja lisää 2 ruokalusikallista fraichea. Sekoita ja täytä paprikan puolikkaat täyteen painellen hieman massaa tasaiseksi paprikan sisälle. Voitele vuoka ja laita paprikat vuokaan. Kuorruta paprikat juustoraasteella ja paista 175 asteisessa uunissa (riippuen siitä, kuinka löysästä paprikasta pidät) 20-40 minuuttia. Itse pidän hieman kiinteämmästä paprikasta, joten 20 minuuttia riitti vallan mainiosti. Tarjoile salaatin kera.

Aivan järjettömän hyvää <3

-- mikko