Kävimme syyskuun puolella Herttoniemen siirtolapuutarhan myyjäisissä ostamassa syysherkkuja. Mukaan lähti omena-raparperihilloa, luumuja ja omenoita. Ja mikäpä olisi parempaa viikonloppua kohentamaan kuin tuore omenapiirakka?

Pohja:
Koska olen laiska taikinantekijä käytin tähän Sunnuntain valmista piirakkataikinaa.

Täyte:  
1 kg omenoita
1/2  sitruunan mehu
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl vehnäjauhoja
1 1/2 tl kanelia
1 tl vaniliinisokeria
25 g margariinia tai voita (juoksevaa)

Viipaloi kuoritut omenat lohkoiksi. Sekoita loput täytteen ainekset keskenään ja lisää omenalohkojen päälle. Kääntele omenanlohkoja mausteseoksessa. Levitä taikina vuokaan ja kaada omenatäyte päälle. Paista 175 asteessa n. 40 minuuttia.