Kuten varmaan aktiiviset lukijat ovatkin huomanneet, päivitykset Mokkoossa ovat olleet suhteellisen vähäisiä (lue: olemattomia) tässä kesän aikana. Kesällä onkin jäänyt kokkailut vähän vähemmälle jo pelkästään makkaroiden grillailujen ja tuskallisen kuumuuden takia. Kesälomat ja niiden mukanaan tuovat aktiviteetit ovat myös omalta osaltaan rajoittaneet keittiössä puuhastelua, mutta jotain sentään on tämänkin loman aikana saatu tehtyä: spitzeriä. Spitzeriä, mitä ihmettä se on? No kaikessa yksinkertaisuudessaan suunnilleen soodavettä/kivennäisvettä/spriteä ja valkoviiniä, mutta päätimme piristää kyseistä janojuomaa hieman. Alla resepti tähän omiakin parvekkeella kirjan parissa vietettyjä tunteja maustaneeseen juomaan:

Hedelmä Spitzer

1/2 l valkoviiniä (se kaupan halvin kelpaa tähän ihan hyvin )
1/2 l Spriteä (tai muuta vastaavaa kirkasta limpparia)
3 kpl kumkvattia
1/2 karambola
1/2 omena

Poista omenasta siemenkota ja leikkaa lohkoiksi. Puolita kumkvatit ja leikkaa karambola siivuiksi. Hedelmät kannuun, nesteet sekaan. Reilusti joukkoon jääpaloja, sekoita. Kaada lasiin ja nauti jääpalojen kera.