Useampi kuukausi on tässä vierähtänyt, eikä meiltä ole päivityksiä blogiin tullut. Asiaan tulee nyt kuitenkin taas korjausta useammankin bufferiin kertyneen erialisen reseptin muodossa, joita onkin päässyt kertymään aikamoinen määrä.

Ihan ensimmäisenä aloitetaan überherkulla, joka hivelee myös vähän tulisemman maun omaavien makunystyröitä.

Chilisuklaamarengit

2 munanvalkuaista
8 rkl tomusokeria
40-50 g chilisuklaata

Erottele kananmunista valkuaiset. YHTÄÄN keluaista ei saa joutua valkuaisen joukkoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (Tanja vinkkasi, että kova vaahto pysyy astiassa, kun astian kääntää väärinpäin, mutta tämän vinkin kanssa kannattaa olla hitusen verran varovainen, ettei valkuaista tarvitse kohta kaapia keittiön matolta). Lisää vaahtoon ruokalusikallinen kerrallaan tomusokeria ja vatkaa välissä tasaiseksi massaksi. Jatka, kunnes koko sokerimäärä on sekoitettu.

Sulata suklaa mikrossa ja kaada se marenkitaikinan päälle kulhoon. Käytin itse tähän Poppamiehen Minttu-Chilisuklaata (linkki), joka ei ole kovinkaan tulista, mutta oikeastaan mitä tahansa suklaata voi tämän reseptin mukaan käyttää. Nostele suklaa varovasti taikinan joukkoon, ÄLÄ SEKOITA KUNNOLLA. Nostele uuninpellille lusikalla marenkimöykkyjä, jätä niiden väliin hieman tilaa, marenki turpoaa jonkin verran uunissa. Paista 75-100 asteen lämmössä n. 1-1½ tuntia. Anna jäähtyä ja sitten ei kun herkuttelemaan.