En ole kovinkaan vahva leipomaan, tunnustan sen suoraan. Sämpylöitä ja teeleipiä aina silloin tällöin tulee leivottua, mutta muuten tuo leipominen tuntuu olevan minulle vallan mystistä salatiedettä. Yritystä ja ideaa ei kuitenkaan puutu silloin, kun kuitenkin vastoin kaikkia järjen ääniä ja loogisia suuntamerkkjä päätän jotain leipoa. Ja yleensä sen sitten huomaakin mm. keittiön loppusiisteysasteesta (seuraavan 2 viikkoa taikinaa löytyy milloin mistäkin paikasta jne.)

Lauantaina istuessamme kahvilla kaupungilla syntyi idea viritetystä laskiaispullasta. Ideana oli tunkea runsaasti pullaan mukaan suklaata (OMNOMNOM!) ja toteuttaa pulla täten hieman toisin. Perus pullataikinan sekaan leivoinkin mukaan pikkuisen vajaan levyllisen pieniksi kuutioiksi leikattua (toiset sanovat "rouhetta") Fazerin tummaa suklaata. Pullat saivat vielä päällensä (meistä riippumattomista syistä värillistä) raesokeria.

Väliin pullaan tulikin sitten Dumle kaakaojuomajauheella maustettua kermavaahtoa sekä murskattuja pakastevadelmia makeutettuna pienellä määrällä makeutusainetta.

Siinähän se viritetty pulla sitten olikin. Lopputulos voisi olla kauniimpi, mutta eipä se ulkonäkö makua pahenna. Tässä vielä kuva herkusta:

-- mikko