2 valmista kakkupohjaa
Kostutusliemi:
1 dl vahvaa, kylmää kahvia
1 rkl sokeria
Mascarponetäyte:
1 dl kuohukermaa
200 g mascarponejuustoa
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruslikööriä, esim. Cointreau
Lisäksi:
4 dl mustikoita
n. 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
Ota esille 4 lasia joiden vetoisuus on noin 2 dl. Leikkaa kakkupohjista lasien pohjan kokoisia pyöreitä paloja. Sekoita kahvi ja sokeri keskenään. Valmista täyte: Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita sokerit ja likööri mascarponejuustoon. Nostele kermavaahto joukkoon. Lado yhdet kakkupohjat astioihin. Kostuta pohjat tilkalla kahviseosta.Lusikoi kolmannes mustikoista ja mascarponetäytteestä päälle. Lado ja täytä loput kaksi kerrosta samalla tavalla. Siivilöi kaakaojauhe annosten päälle. Anna tiramisun tekeytyä jääkaapissa vähintään 1 tunti ennen tarjoilua.
sunnuntai, 13. marraskuu 2011
Kommentit