Niin, mitä tosiaan? Meille jäi erään päivän kebabherkuttelun jäljiltä pitaleipää, eikä sitä nyt sovi päästää pilaantumaan. Niinpä päätimme kokeilla, joskinko kana toimisi yhtä hyvänä täytteenä tuohon itämaiseen ihmepullaan. Muutenhan tuo onkin kaikessa yksinkertaisuudessaan suunnilleen pitakebab, lukuunottamatta tietenkin juustoa (joka on toinen maailmankaikkeuden makuprofiilia absoluuttisesti parantavasta tekijästä pekonin ohella). Aikamoista mättöähän tämmöinen on, mutta ei aina kannata tuijottaa vaakaa tai kaloritaulukoita.

Pita Kanabab (reiluhko satsi)

250-400 g marinoituja kanansuikaleita
1-2 sipulia
2-4 pitaleipää
Jalapenoja (suikaleina tai renkaina)
juustoraastetta
kebabkastiketta (Görans Korv kebabkastike palvelee tässäkin yhteydessä)
buffalowings kastiketta (Frank's Red Hot Wings sauce tai Texas Pete toimii)

Paista kanat pannulla öljyssä. Pilko sipulit. Lämmitä pitaleivät, niitä on helpompi leikata auki lämpimänä. Mikrossa lämmittäminen käy vallan mainiosti. Leikkaa pitaleipä auki taskun mallisesti eli noin 1/2 reunasta auki ja avaa leipä taskuksi. Laita pohjalle kanaa, sen päälle sipulia ja jalapenoja, sitten juustoraastetta ja kastiketta, vielä hieman sipulia, lisää kanaa ja lisää kastikkeita (sekä mahdollisesti juustoraastetta) sekä jalapenoja. Voit taitella vaikkapa leivinpaperista kanababille taskun (tai voit ostaa valmiita hampurilaispaperitaskuja kaupasta) ja syödä käsin hampurilaismallisesti tai sitten voit toki syödä sivistyneesti lautaselta haarukalla ja veitsellä.