Lihapullat ovat hyviä, eikö niin? Kaikkihan (paitsi kasvissyöjät) tykkää lihapullista, eikö? No minä ainakin, varsinkin kotitekoiset lihapullat ovat varsinaista herkkua. Valitettavan harvoin niitä kuitenkaan tulee tehtyä ja tällä kerralla päätinkin sitten näitä tehdä näistä herkuista vielä parempia lisäämällä niihin hieman tulisuutta.

Tuliset lihapullat

400 g jauhelihaa
2 dl vettä
3-4 chiliä 
1 dl korppujauhoja
1 kananmuna
1 sipuli
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria 

Sekoita korppujauho veteen. Silppua sipuli ja chili pieneksi ja paista sipulia hetken pannulla. Chilin määrää voi säätää oman maun mukaan ja vaihtoehtoisesti perus punaiselle chilille voi toki käyttää esim. vihreää chiliä (miedompi) tai habaneroa (reilusti tulisempi). Lisää sipuli, chili ja muut mausteet korppujauhojen sekaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kostuta kädet ja pyörittele käsissä taikinasta palloja ja nosta pallot pellille. Lihapullien koko on makuasia (itse pidän kookkaista, lähes nyrkin kokoisita pullista), mutta kannattaa pitää mielessä, että kookkaammat pullat vaativat pidemmän ajan uunissa. Sain tästä taikinasta aikaiseksi 6 kpl lihapullia, mutta helposti saa 2-3 kertaisen määrän, jos pullien kokoa vähän tiputtaa. Paista 200 asteisessa uunissa 20-40 minuuttia (pienet pullat sen 20 minuuttia, omat pullani paistuivat sen 40 minuuttia).

Kaveriksi sitten lihapullille sopiikin parhaiten perunamuusi ja perunamuusille silputtu sipuli. Lähentelee lähes taivaallista kotiruokaa <3 Alla olevassa kuvassa pulla on päällystetty vielä sipulikastikkeella ja kaverina salaattia.

-- mikko

Lihapullia!