Loma alkaa jo olla takana, mutta ei silti sovi unohtaa loman aloituksen herkkuja.

Pohja
2 1/2 dl erikoisvehnäjauhoja
2 rkl sokeria
1/4 tl suolaa
120 g kylmää voita
2 rkl kylmää vettä
2 rkl hienonnettua tuoretta minttua

Limettikermatäyte
1 prk (200 g) ranskankermaa (rasvaa 28 %)
1 prk (2 dl) kuohukermaa
1/2 dl ruokotomusokeria
1 limetin hienoksi raastettu kuori
2 tl limettimehua

Mustikkakiille
2 pientä rasiallista tuoreita mustikoita
1 1/2 dl vettä
1 1/2 dl Multi-hyytelösokeria (Dansukker)

Valmista ensin pohja sekoittamalla vehnäjauhot, sokeri ja suola kulhossa. Kuutioi voi. Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja minttu ja sekoita nopeasti taikinaksi. Muotoile taikina palloksi ja kääri se tuorekelmuun. Siirrä taikina jääkaappiin 1 tunniksi.

Pane uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Nosta taikina jauhotetulle leivonta-alustalle ja kauli se pyöreäksi, noin 3 mm paksuksi levyksi. Nosta taikina kaulimen avulla vuokaan ja painele se vuoan pohjalle ja reunoille. Siisti reunat esimerkiksi veitsellä. Peitä taikina alumiinifoliolla, jonka päällä on painona esimerkiksi kuivattuja herneitä. Näin pohja säilyttää muotonsa paistamisen aikana. Paista taikinapohjaa uunin keskitasossa noin 15-20 minuttia tai kunnes pohja tuntuu kypsältä.

Poista alumiinifolio ja herneet. Anna taikinan jäähtyä vuoassaan ritilän päällä.

Valmista limettikermatäyte. Vaahdota ranskankerma sähkövatkaimella, noin 3-4 minuuttia. Vaahdota kuohukerma toisessa kulhossa melko kovaksi vaahdoksi. Yhdistä vaahdot ja mausta seos tomusokerilla ja limentinkuorella ja -mehulla. Levitä täyte taikinapohjalle.

Ripottele mustikat täytteen päälle.

Valmista kiille hyytelösokeripakkauksen ohjeen mukaan. Lusikoi kuuma hyytelöliemi varovasti piirakan pinnalle. Koristele tuoreella mintulla.

Vinkki! Tavallinen, pektiiniä sisältävä hyytelösokeri ei sovellu maitotuotteiden kanssa käytettäväksi. Sen sijaan Hyytelösokeri Multi sopii maitotuotteita sisältäviin ohjeisiin. Se eroaa tavallisesta hyytelösokerista myös siten, että siitä tehty hyytelö on rakenteeltaan pehmeämpää ja lusikoitavaa.