Tavallinen lihapullien lisuke ruskeakastike sai tällä kertaa väistyä hieman aasialaisempien makujen tieltä. Ja hyvin maistuivat lihapullat näinkin. 

Lihapullat

0,5 dl korppujauhoja
1 dl vettä
1 sipuli
250g paistinjauhelihaa
1 rkl Knorr Vasikka fondia
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl basilikaa
1 tl timjamia
1 kananmuna

Kuumenna uuni 225 asteeseen.

Mittaa kulhoon korppujauhot ja vesi. Anna jauhojen turvota hetki. Kuori ja hienonna sipuli ja sekoita se turvonneisiin korppujauhoihin. Lisää fondi, mausteet, kananmuna ja jauheliha. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Muotoile taikinasta 12 lihapullaa. Kostuta kädet kylmällä vedellä niin pullien pyörittäminen helpottuu. Aseta lihapullat pellille ja paista uunissa kypsiksi noin 30 minuuttia.

Kiinankaali-inkiväärikastike

1 pieni kiinankaali
1/2 purjo
2-3 valkosipulinkynttä
1-2 rkl raastettua inkivääriä
2 rkl tomaattipyreetä
3 rkl rypsiöljyä
250 g paseerattua tomaattia
2-3 dl vettä
1/2 tl mustapippuria myllystä
1-2 tl suolaa
(n. 2 tl sokeria)

Viipaloi kiinankaali ja purjo. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Kuullota purjoa, valkosipulia ja inkivääriä tomaattipyreen ja öljyn kanssa kattilassa miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää kiinankaali, paseerattu tomaatti ja vesi. Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia. Mausta kastike mustapippurilla, suolalla ja halutessasi sokerilla.

Annostele kastike ja lihapullat lautaselle. Tarjoa keitetyn ohran, tattarin tai perunoiden kanssa.