Ikinä en ole eläessäni leivittänyt itse leikettä! Ihan oikeasti. Aina, jos olen vaikka wieninleikettä halunnut, olen ostanut valmiiksi leivitetyn lihan. Tällä kertaa kumminkin possunleikettä oli tarjouksessa ihan sellaisenaan ja päädyinkin sitten kokeilemaan miten se leivittäminen oikeasti tapahtuu.

No:
 

 

Leivitetty porsaanleike

1 kpl haluamasi kokoinen porsaanleike
1 kananmuna
korppujauhoja
vehnäjauhoja

Ihan ensimmäisenä, porsaanleike on hyvä olla nuijittua. Eli jos olet ostanut sellaisenaan sianlihaa niin näytä sille vasaraa (puinen nuija on hyvä, älä hakkaa liian lujaa, koska sen jälkeen sinulla on käsissäsi jauhelihapihvi). Laita lautaselle vehnäjauhoja. Kierittele porsaanleike vehnäjauhossa. Riko kananmuna ja sekoita rakenne rikki. Voitele tämän jälkeen leike kananmunalla ja kierittele korppujauhossa. Itselleni oli ainakin yllätys se korppujauhon määrä, mitä leike näytti tarvitsevan. Pannu kuumaksi, pannulle rasvaa, jonka voit halutessasi antaa hieman ruskistua. Liha pannulle, riippuen lihan paksuudesta 2-4 min/puoli paistamista. Possunlihaa ei saa jättään mediumiksi, vaan sen kanssa pitää aina olla tarkka, että liha on kypsää. Yleensä (ainakin itsellä, en sitten tiedä johtuuko se siitä että en vaan osaa) kun leivitys alkaa ruskistua (kunnolla), on aika kääntää leikettä.

Mut mitäs ihmettä? Eikös tän pitänyt olla joku ihmeen överimetsästäjänleikkeen ohje, eikä minkään wiener schnitzelin perusohje. No, metsästäjän leike on muuten sama setti, mutta siihen sitten tarvitaan kaveriksi vielä herkullinen sienikastike. Ja mikä siitä tekee sitten überia? Koittakaapas kastikkeeksi Tanjan valkoviini-sienikastiketta. Vaikea on tuosta enää paljon paremmaksi pistää, ainakin minun mielestäni.