(6 ruokailijalle)

1 pitaija
1 ananas
½ hunajameloni
1 granaattiomena

Marinadi
3 dl vettä
3 rkl hunajaa
2 limettiä
3 sitruunaruohonvartta
2 tähtianista

Valmista ensin marinadi. Mittaa vesi ja hunaja kattilaan. Pese limetit huolellisesti. Vuole yhdestä limetistä kuori sitrusraudalla tai raasta se kattilaan. Halkaise limetit ja purista mehu kattilaan. Poista sitruunaruohonvarsista kuivat päät (1-2 cm). Halkaise varret ja poista uloin kerros. Puolita varret ja pehmitä ne koko pituudelta veitsen kannalla painellen, jotta aromit vapautuvat. Pane sitruunaruoho kattilaan. Lisää tähtianikset. Kiehauta liemi ja hauduta sitä matalalla lämmöllä kannen alla 10 min. Kaada liemi kulhoon. Anna jäähtyä huoneenlämmössä haaleaksi, noin ½ tuntia.

Valmista kardemummajogurtti

8 vihreää kokonaista kardemummaa tai ½ tl jauhettua kardemummaa
3 dl turkkilaista jogurttia
1 ½ rkl pehmeää hunajaa

Raaputa kokonaisten kardemummien siemenet kodasta huhmareeseen ja jauha ne. Sekoita kardemumma jogurttiin. Kääntele hunaja varovasti joukkoon; sen ei tarvitse sekoittua kunnolla vaan hunajaa saa jäädä sattumiksi. Siirrä jogurtti pakastimeen kohmettumaan noin 2 tunniksi. Sekoita jogurttia pari kertaa kohmettumisen aikana.

Tee hedelmäsalaatti. Halkaise pitaija. Koverra hedelmäliha kuoresta yhtenä palana ruokalusikan avulla. Paloittele hedelmäliha kulhoon. Leikkaa hunajamelonista paksuja viipaleita ja poista melonin kuori. Paloittele kuoritut meloninviipaleet kulhoon. Leikkaa ananaksen kanta ja lehtiruusuke pois. Aseta ananas pystyyn työpöydälle ja leikkaa kuori pois niin, että hedelmälihaan ei jää ruskeita kuoripilkkuja. Leikkaa hedelmäliha kovan ytimen ympäriltä ja paloittele kulhoon.

Nosta sitruunaruoho pois marinadista. Valuta marinadi hedelmien päälle. Suojaa kulho tuorekelmulla ja pane jääkaappiin vähintään 2 tunniksi, mielellään yön yli.

 Tarjoa hedelmäsalaatti kohmeisen kardemummajogurtin kanssa ja lusikoi halkaistusta granaattiomenasta siemeniä salaatin päälle.