(6 ruokailijalle)
1 pitaija
1 ananas
½ hunajameloni
1 granaattiomena
Marinadi
3 dl vettä
3 rkl hunajaa
2 limettiä
3 sitruunaruohonvartta
2 tähtianista
Valmista ensin marinadi. Mittaa vesi ja hunaja kattilaan. Pese limetit
huolellisesti. Vuole yhdestä limetistä kuori sitrusraudalla tai raasta se
kattilaan. Halkaise limetit ja purista mehu kattilaan. Poista
sitruunaruohonvarsista kuivat päät (1-2 cm). Halkaise varret ja poista uloin
kerros. Puolita varret ja pehmitä ne koko pituudelta veitsen kannalla
painellen, jotta aromit vapautuvat. Pane sitruunaruoho kattilaan. Lisää
tähtianikset. Kiehauta liemi ja hauduta sitä matalalla lämmöllä kannen alla 10
min. Kaada liemi kulhoon. Anna jäähtyä huoneenlämmössä haaleaksi, noin ½
tuntia.
Valmista kardemummajogurtti
8 vihreää kokonaista kardemummaa tai ½ tl jauhettua kardemummaa
3 dl turkkilaista jogurttia
1 ½ rkl pehmeää hunajaa
Raaputa kokonaisten kardemummien siemenet kodasta huhmareeseen ja jauha ne.
Sekoita kardemumma jogurttiin. Kääntele hunaja varovasti joukkoon; sen ei
tarvitse sekoittua kunnolla vaan hunajaa saa jäädä sattumiksi. Siirrä jogurtti
pakastimeen kohmettumaan noin 2 tunniksi. Sekoita jogurttia pari kertaa
kohmettumisen aikana.
Tee hedelmäsalaatti. Halkaise pitaija. Koverra hedelmäliha kuoresta yhtenä
palana ruokalusikan avulla. Paloittele hedelmäliha kulhoon. Leikkaa
hunajamelonista paksuja viipaleita ja poista melonin kuori. Paloittele kuoritut
meloninviipaleet kulhoon. Leikkaa ananaksen kanta ja lehtiruusuke pois. Aseta
ananas pystyyn työpöydälle ja leikkaa kuori pois niin, että hedelmälihaan ei
jää ruskeita kuoripilkkuja. Leikkaa hedelmäliha kovan ytimen ympäriltä ja
paloittele kulhoon.
Nosta sitruunaruoho pois marinadista. Valuta marinadi hedelmien päälle. Suojaa
kulho tuorekelmulla ja pane jääkaappiin vähintään 2 tunniksi, mielellään yön
yli.
Tarjoa hedelmäsalaatti kohmeisen kardemummajogurtin kanssa ja lusikoi
halkaistusta granaattiomenasta siemeniä salaatin päälle.
keskiviikko, 7. huhtikuu 2010
Kommentit