Tuossa tuli vastaan jossain ruokalehdessä ohje espanjalaiseen munakkaaseen. No munakkaan suurena ystävänä toki haluaa aina kokeilla uusia variantteja herkuista ja niinpä päätimmekin sitten lähteä kokeilemaan omaa varianttia tästä herkusta. Espanjalaisen munakkaan erohan tavalliseen on lähinnä siinä, että munakkaaseen laitetaan sekaan myös perunaa, mikä ainakin itselleni kuulosti jo heti lähtöön todella hyvältä täytteeltä. Jonkun verran muutosia varsinkin valmistustekniikassa piti tehdä, meillä kun ei esim. ole uunin kestävää paistinpannua.

Modifoitu espanjalainen munakas

6 kananmunaa
300 g uusia perunoita
3 salottisipulia
1/2 prk Creme Bonjour Cuisine pippurimix

päälle:

kirsikkatomaatteja
herneenversoja

Keitä perunat. Lämmitä uuni 200 asteeseen. kuutioi perunat ja hienonna sipulit. Kulota sipuleja pannulla öljyssä. Vatkaa kulhossa munan rakenne rikki, lisää Creme Bonjour munan sekaan ja vatkaa tasaiseksi sekä mausta suolalla kevyesti. Voitele uunivuoka, meillä oli käytössä perus pyrexin uunivuoka. Kaada sipulit ja perunat vuoan pohjalle ja levitä tasaseksi. Kaada munataikina perunoiden päälle ja laita munakas uuniin. Paista n. 20 minuuttia, tai kun munakas on päältä kauniin ruskea. Anna jäähtyä hetken, leikkaa lautaselle sopivan kokoiseksi palaksi ja koristele kirsikkatomaateilla ja herneenversoilla.