Tämä kakku sopii kaikille suklaata rakastaville oli kyseessä vegaani, keliaakikko, kananmuna- tai maitoallergikko.

Kakku
5 dl vaniljalla maustettua soijamaitoa (esim. Alpro Soya)
2 tl omenaviinietikkaa
4 dl sokeria
2 dl rypsiöljyä
1 rkl vaniljasokeria
4 dl gluteenittomia jauhoja (esim. Sunnuntai)
1 1/2 tl soodaa
1 leivinjauhetta
1/4 suolaa

Suklaakreemi
250 g kasvismargariinia (esim. Keiju)
2 1/2 dl kaakaojauhetta
1 pkt (á 500 g) tomusokeria
3/4 dl vaniljalla maustettua soijamaitoa
2 tl vaniljasokeria

Lisäksi
n. 1/2 dl appelsiinimehua tai vaniljalla maustettua soijamaitoa
4 dl tuoreita tai pakastettuja marjoja

Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita soijamaito ja etikka kulhossa. Anna seoksen tekeytyä muutama minuutti. Lisää sokeri, öljy ja vaniljasokeri. Sekoita hetki sähkövatkaimella tai vispilällä, kunnes taikina alkaa vaahdota. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne nesteeseen kahdessa erässä.

Jos käytät pinnoitettua irtopohjavuokaa (halkaisija noin 21 cm), sitä ei tarvitse voidella eikä jauhottaa. Voit halutessasi pingottaa pohjan ja reunan väliin palan leivinpaperia, joka auttaa kakun irrottamista. Voitele pinnoittamaton vuoka kasvismargariinilla ja jauhota kookoshiutaleilla tai pähkinäjauhoilla. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys tikulla; pistä tikulla kakun paksuimpaan kohtaan, kun tikkuun ei tartu taikinaa kakku on valmis. Älä paista kakkua liikaa, ettei se kuivu. Anna kakun jäähtyä vuoassaan noin 15 minuuttia. Irrota kakku vuoasta työpöydälle ja anna sen jäähtyä täysin.Leikkaa kakku 2 tai 3 kerrokseen.

Valmista suklaakreemi. Vaahdota margariini kuohkeaksi sähkövatkaimella. Lisää kaakao ja sekoita hyvin. Sekoita tomusokeri ja soijamaito samaan aikaan muutamassa erässä taikinaan. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista muutama minuutti tai kunnes seos on kuohkeaa.

Kokoa kakku. Kostuta kakkulevyt kevyesti mehulla tai soijamaidolla. Levitä kreemi kakkulevyille kuumaan veteen kastetulla ja kuivatulla veitsellä. Nosta kakkulevyt päällekkäin tarjoiluvadille. Koristele kakku marjoilla tai hedelmillä.