Nyt kun syksy on saapunut, on aika tutustua perushyvään sienipatonkisapuskaan, mistä saa näin syksyisin nauttia. Kanttarellithan ovat parhaimmillaan syksyllä ja meillä kun ei muuten sieniä kovin paljon syödä, niin näin syksyllä niistä on hyvä tehdä jotain erityisen herkullista.

Patonki kanttarellitäytteellä (4:lle)

4 kpl Patonkeja (sellaiset uunissa laitettavat käyvät parhaiten)

Täyte

1 l kanttarelleja
1 sipuli
2 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
1,5 dl kermaa
0,5 dl valkoviiniä

Puhdista sienet ja pilko ne suht suurikokoiseksi silpuksi. Paista sieniä kuumalla, kuivalla pannulla kunnes niistä poistunut vesi on haihtunut. Hienonna sipuli silpuksi ja lisää voin kanssa pannulle. Kypsennä hetki kunnes sipuli vähän ruskistuu. Lisää jauhot ja kerma, sekoita tasaiseksi. Lisää viini. Hauduta kunnes kastike on sopivan paksua, mausta suolalla ja pippurilla.

Paista patongit paketin ohjeen mukaan. Halkaise patonki toiselta puolelta ("avaa") ja lisää väliin vaikkapa kinkkua ja/tai juustoa. Lapioi päälle runsas annos valmistamaasi sienikastiketta.

Sienikastike menee hyvin myös lihan tai perunan kanssa sellaisenaan.

Voit käyttää lopun valkoviinin, mitä pullosta jäi palanpainikkeeksi.