Viimeisen vuoden aikana omalla kohdallani on tapahtunut aikamoinen elämänmuutos. Vuosi sitten keväällä, kun paino alkoi lähennellä 0,1 tonnia, päätin tehdä asialle jotain ja alkaa pyöräilemään töihin. Silloiselta asunnolta Espoosta matkaa kertyi suuntaansa kymmenisen kilometriä ja sitä kautta viikottainen pyöräilymäärä ylsikin väillä jopa yli sataan kilometriin viikossa. Kunnon hieman kohennuttua ja kilojen alettua karista alkoi sitten aikamoinen innostus muutakin liikuntaa kohtaan ja pian sitten tulikin alettua säännöllisesti harrastamaan taijia ja käymään työpaikan sählytreeneissä. Myös salilla käymisestä tuli suhteellisen keskeinen osa elämää.

Ja treenatessa tarvitsee energiaa. Pastahan on tunnetusti hyvin tehokas hiilihydraattien lähde ja sitä tekosyynä käyttäen päätinkin harvesteroida parvekkeellamme kasvavaa chilipensasta. Kyseinen pensas muuten löytyi läheisestä Valintatalosta noin kymmenen euron hintaan ja alkaa pikkuhiljaa tuottamaan jo toista satoa reilun kokoisia chilejä, joista myös löytyy tulisuutta ihan kivasti.

Kun tähän pakettiin lisätään vielä paketillinen universaalin totuudenkin mukaan kaiken paremmaksi tekevää pekonia sekä cream fraichea, alkaa suhteellisen herkullinen kokonaisuus olla kasassa.

Tulinen pekoni-parsakaalipasta

300-400 g vapaavalintaista pastaa
1/2 prk Creme Bonjour Cousine Pippurimix fraichea
1 pkt Pekonia
200 g parsakaalia
2-3 isoa chiliä
2 dl ruokacremeä

Laita pasta kiehumaan. Moni yleensä kirjoittaa ohjeisiinsa mitä pastaa on missäkin hyvä käyttää, mutta omasta mielestäni se ei ole niin kovinkaan tarkkaa ja sillä saa myös hyvää vaihtelua ruokaan. Yleensä käytämme ruispastoja, joissa on hieman tavallisiin pastoihin verrattuna sitkeämpi (joku voisi sanoa: nahkamaisempi) koostumus ja runsaasti kuituja, mutta tällä kertaa käytimme joskus taannoin heräteostoksena ostettua ja sittenmmin kaappiin unohdettua The Simpsons pastaa.

Kuutioi pekoni, koko ei ole ihan niin hirvittävän tarkkaa, itse kuutioin pekonin n. 1x1 cm kokoisiksi paloiksi. Ruskista pekonia pannulla. Normaalistihan pekonia pitäisi paistaa niin, että se lisätään kylmälle pannulle ja annetaan paistua sitä mukaa kun pannu kuumenee. Tässä kuitenkin voi pannun esilämmittää valmiiksi, rasvaa ei kuitenkaan paistamiseen tarvitse yhtään pekonin luovuttaessaan rasvaa reilulla otteella. Poista chileistä siemenkodat ja pilko ne pieniksi. Pilko myös parsakaali suhteellisen pieniksi paloiksi. Käytimme tässä pakasteesta parsakaalia, joten se kannattaa sulattaa etukäteen (jos ei muuten niin siivilässä ja kuumalla vedellä). Lisää chili ja parsakaali pannulle. 

Lisää ruokacreme ja fraiche, anna kiehua jokunen minuutti. Tässä vaiheessa pastan pitäisi jo pikkuhiljaa olla kypsää, ota se pois liedeltä, huuhtele kuumalla vedellä siivilässä ja kaada takaisin kattilaan. Kaada kastike pannulta pastan sekaan ja sekoita. Tadaa!
 



Vielä bonuksena kuva tuosta meidän chilipuskasta nököttämässä parvekkeen nurkassa heti ensimmäisenä päivänään uudessa kodissaan. Nyt se on sentään päässyt pöydälle, jossa sille riittää valoa pitkin päivää.