...jo aikoja sitten, oikeastaan tämä artikkeli jäi epähuomiossa kokonaan kirjoittamatta ajallaan. Grillaaminen kuuluu kiinteänä osana kesäämme, vaikkakin kerrostaloasunnossamme se on pakko tehdä parvekkeella sähkögrillillä, jota kaikki eivät edes pidä varsinaisesti grillaamisena. No ihan miten vaan, saa siitä ainakin samalaisen fiiliksen, kun tuolla pihalla ruokaa käy kääntelemässä. Ja hyvän tekosyyn syödä herkullisia ruokia.

Käydessämme katselemassa sohvaa parvekkeelle tarttui matkaan myös Muurikan spray paistorasva. Yleensä juoksevien paistorasvojen kanssa lätränneenä tiedän, kuinka ikäviä nämä pidemmän päälle ovat ja kuinka paljon varsinkin tällaisessa sähkögrillaamisessa rasvaa kuluu. Sprayrasva pääsikin yllättämään, se kun tuntuu olevan aivan sairaan riittoisaa ja sitä kautta vähentää myös rasvan hukkaa. Nyt olemmekin siirtyneet kokonaan tämän paistorasvan käyttöön myös sisällä paistaessa. 

Viime aikoina olen ystävieni kanssa innostunut käyttämään qik.com reaaliaikaista videojakopalvelua ja grillaamisesta qikissä tulikin lähes kilpavarustelua erään ystäväni kanssa lähetellessämme vuoron perään aina vain herkullisempia grillausvideoita. Samaisella ostosreissulla, jolloin matkaan tarttui tuo paistorasva, lähti mukaan myös tämä kuvassa mukana oleva mausteseos. Se sitten hierottuna naudanlihan pintaan saikin veden herahtamaan kielelle myös videovirran seuraajille.